Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΦΑΣΗ 2" (ΒΙΝΤΕΟ)


Στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας επικρατεί στην κυριολεξία οργασμός εργασίας για να τεθεί ο εξοπλισμός των εγκαταστάσεων
και των στοών του μεταλλείου επιχειρησιακά στην "φάση 2", που επί της ουσίας σηματοδοτεί την επαναλειτουργία του μετά από 24 χρόνια.

Όσοι εργάζονται σ' αυτήν την προσπάθεια χαίρονται, ελπίζουν και αισιοδοξούν. Το δείχνουν καθημερινά και μέσα από τις αναρτήσεις που κάνουν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης όπου αναφέρονται στις τρέχουσες εξελίξεις αυτού του τεράστιου έργου που έχει συντελεστεί και στην Ολυμπιάδα από το 2012 που ανέλαβε η Καναδική εταιρεία την χρηματοδότηση των φάσεων της επένδυσης μέχρι και σήμερα.

Ο εργατικός κόσμος της ΒΑ Χαλκιδικής περιμένει εναγωνίως να αρθούν και τα τελευταία διαδικαστικά ζητήματα, έτσι ώστε το μεταλλείο να προχωρήσει σε ρυθμούς αμιγώς παραγωγικούς πλέον και σε βάθος χρόνου. Άλλωστε το κοιτασματολογικό πεδίο της περιοχής επιτρέπει την αισιοδοξία για μια τέτοια προοπτική. 

Όπως πυκνά συχνά υποστηρίζει και ο Δρ. Γεωλογίας Νικόλαος Αρβανιτίδης "η πολυμεταλλικότητα της περιοχής είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της και η βάση για μεταλλευτική βιωσιμότητα, που σημαίνει υγιή οικονομία και σταθερή απασχόληση. Απλά και αληθινά πράγματα".

Στο βίντεο που ετοίμασε η Eldorado Gold παρουσιάζονται μερικά μόνο από τα έργα που έγιναν μέσα στην τελευταία 5ετία για να φτάσει το μεταλλείο της Ολυμπιάδας να είναι έτοιμο να επαναλειτουργήσει με τις υψηλότερες προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας.

http://politesaristoteli.blogspot.gr/2017/03/2.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις