Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Η πολιτιστική Ισπανία υποδέχεται τον Άθωνα!

Άνοιγμα της ισπανικής τουριστικής αγοράς επιχειρεί ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού
Επίσκεψη στη Μαδρίτη και στους εκθέτες της διεθνούς
τουριστικής έκθεσηςF.I.TUR. πραγματοποίησαν στις 18 Ιανουαρίου στελέχη του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού, ο οποίος εδώ και λίγους μήνες εξήγγειλε την από μέρους του εκπόνηση σχεδίου δραστηριοτήτων, απευθυνόμενου στην τουριστική αγορά της ιδιαίτερης μεσογειακής χώρας.
Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια της Ανατολικής Χαλκιδικής να προσεγγίσει το ισπανικό αγοραστικό κοινό, δεδομένου ότι ο προορισμός διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά, τα οποία στέκονται ικανά να προσελκύσουν Ισπανούς επισκέπτες.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων προωθήθηκαν ιδιαίτερα τα πολιτιστικά πακέτα διακοπών που σχετίζονται με το ιστορικό τόξο «Αμφίπολη – Άθωνας», αλλά και οι προσκυνηματικές περιηγήσεις εντός και εκτός της Αθωνικής Πολιτείας. Οι Ισπανοί επισκέπτονται τη Βόρεια Ελλάδα, ακολουθώντας συγκεκριμένες διαδρομές, οι οποίες σχετίζονται με ιστορικούς αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία και περιηγήσεις ειδικού ενδιαφέροντος.  
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγους μήνες ο συντάκτης του ταξιδιωτικού ρεπορτάζ της κορυφαίας ισπανικής εφημερίδας EL MUNDO επισκέφθηκε συνδυαστικά το τρίπτυχο πακέτο «Θεσσαλονίκη – Άγιον Όρος – Αμμουλιανή», αποτυπώνοντας τις εμπειρίες του σε ποικίλα αφιερώματα (έντυπα, ηλεκτρονικά, ραδιοφωνικά).
Το KOUZINA 2017 από την άλλη μεριά είναι αφιερωμένο στην ισπανική κουζίνακαι τελεί υπό την αιγίδα του διάσημου γαστρονομικού φορέα της Μαδρίτης Formaenplean, ο οποίος κάνει αισθητή την παρουσία του στην περιοχή, αποστέλλοντας σε αυτήν το γνωστό chef Marco Motta, προκειμένου να παρουσιάσει ισπανικές μεσογειακές γεύσεις στο πλευρό της chefΝτίνας Νικολάου.
Ισπανοί συντάκτες, διαπιστευμένοι στο τουριστικό ρεπορτάζ, προγραμματίζεται να συνοδεύσουν το chef στην προαθωνική χερσόνησο, προκειμένου να καταγράψουν μορφές τουρισμού και συνήθειες όπως αυτές πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας με τίτλο «η μεσογειακή κουζίνα».
Τονίζεται τέλος ότι Οργανισμός βρίσκεται στην τελική φάση προετοιμασίας δικτύου μεσογειακών ιστορικών προορισμών, στο οποίο η Ισπανία κατέχει πρωτεύουσα θέση.


Read more: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com/2017/01/blog-post_509.html#ixzz4WWFfME9J

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις