Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Eldorado Gold: Πουλά τα περιουσιακά της στοιχεία στην Κίνα – Επενδύει στην Ευρώπη

Η Eldorado Gold, η μεγαλύτερη παραγωγός χρυσού στην Κίνα, συμφώνησε να πουλήσει 

όλα τα περιουσιακά της στοιχεία στη χώρα έναντι ποσού 600 εκατ. δολαρίων, προκειμένου να αναπτύξει τα ορυχεία της στην Ευρώπη, μεταδίδει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Η καναδική εταιρεία σημείωσε σε ανακοίνωσή της ότι θα πουλήσει τα συμφέροντά της στα ορυχεία White Mountain και Tanjianshan και το επενδυτικό πρόγραμμα Eastern Dragon στην Yintai Resources. Η συμφωνία προβλέπεται να κλείσει στο δεύτερο εξάμηνο του έτους με την καταβολή μετρητών.

Η Eldorado έχει, επίσης, ορυχεία και επενδυτικά προγράμματα στην Ελλάδα, την Τουρκία, τη Ρουμανία και τη Βραζιλία. «Προσβλέπουμε να ολοκληρώσουμε και τις δύο συναλλαγές και να προωθήσουμε την εσωτερική μας σειρά προγραμμάτων», τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado, Πωλ Ράιτ.

Η μετοχή της εταιρείας αυξήθηκε 3,6% στα 6,56 καναδικά δολάρια να μετοχή στις 18.30 στο Τορόντο.

Το 2014, η καναδική εταιρεία δήλωσε ότι θα εξέταζε την πώληση ή τη διάσπαση του χαρτοφυλακίου της στην Κίνα και τον προηγούμενο μήνα ανακοίνωσε την πώληση του μεριδίου της στο ορυχείο Jinfeng σε μονάδα της China National Gold έναντι 300 εκατ. δολαρίων. Η συμφωνία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τρίτο


Read more: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com/2016/05/eldorado-gold_16.html#ixzz48qtrUVmq

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις