Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Ο Κ. Γεωργαντζής στην ΕΡΤ-1 για την εξέλιξη της επένδυσης, τις άδειες και τα πρόστιμα

Ο Κ. Γεωργαντζής στην ΕΡΤ-1 για την εξέλιξη της επένδυσης, τις άδειες και τα πρόστιμα
Καμία εταιρεία στην Ελλάδα δεν έχει υποστεί τους ελέγχους που έχουμε υποστεί εμείς
τα τελευταία 3-4 χρόνια
Κώστας Γεωργαντζής, Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Ελληνικός Χρυσός 
Με αυτή την φράση ο Κώστας Γεωργαντζής ξεκαθαρίζει στην εκπομπή «Διπλή Ματιά» της ΕΡΤ-1 ότι ούτως ή άλλως και βάσει συνθήκης αλλά κυρίως βάσει αρχής η νομιμότητα και το περιβάλλον ήταν από την πρώτη μέρα και είναι τα βασικά προαπαιτούμενα που θέτουν οι ίδιοι οι άνθρωποι της Ελληνικός Χρυσός για να προχωρήσει η επένδυση στην Χαλκιδική, υπογραμμίζοντας  ότι όλες οι αποφάσεις του ΣτΕ την έχουν δικαιώσει.
Ο κ. Γεωργαντζής αναλύει τις τελευταίες εξελίξεις, αποκαλύπτοντας τις πραγματικές συνθήκες και τις ρεαλιστικές παραμέτρους που οδήγησαν στην ανακοίνωση σε σχέση με την αλλαγή στα επενδυτικά σχέδια της Eldorado Gold, ακυρώνοντας με απόλυτη σαφήνεια τους τελευταίους ισχυρισμούς περί κερδοσκοπικών παιχνιδιών με μια πολύ συγκεκριμένη αναφορά: «Επενδύσαμε 300 εκ. δολάρια στις Σκουριές για να τις κλείσουμε;». Παράλληλα απαντά σε σχέση με τις τιμές των μετάλλων και την πραγματική τους σημασία σε ένα έργο, που βρίσκεται σε στάδιο επένδυσης.
Ακόμη μέσα από την «Διπλή Ματιά» της ΕΡΤ-1 αναλύεται επί της ουσίας το αδειοδοτικό πλαίσιο σε σχέση με την Ελληνικός Χρυσός αλλά και η στάση της εταιρείας σε σχέση με τα πρόστιμα των επιθεωρητών περιβάλλοντος και την πραγματικότητα πίσω από αυτά: «Αν υπήρχαν τόσο σοβαρές περιβαλλοντικές παραβάσεις και δεν είμασταν νόμιμοι θα μας είχαν κλείσει».
Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής εδώ:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις