Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Χρυσό μετάλλιο στην Ελληνικός Χρυσός παρουσία του Υπουργού Εργασίας

Διάκριση της Ελληνικός Χρυσός με τα βραβεία Winner και Gold
του Θεσμού Health and Safety Awards, για τις βέλτιστες πρακτικές στον τομέα της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
Την υψηλότερη διάκριση για την πολιτική της και τις πρακτικές της στον τομέα της Υγιεινής και Ασφάλειας, έλαβε η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. που τιμήθηκε με τα βραβεία “Winner” και “Gold” του θεσμού Health and Safety Awards, στην διάρκεια τελετής απονομής που έλαβε χώρα στην Αθήνα, την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015, παρουσία του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Κατρούγκαλου.
Διάκριση που επιβραβεύει την πολιτική και την φιλοσοφία της Ελληνικός Χρυσός, στον Τομέα της Υγείας και Ασφάλειας, και πιστοποίει την τήρηση των υψηλότερων και αυστηρότερων προδιαγραφών δίνοντας στην Ελληνικός Χρυσός την πρωτιά στον τομέα υγείας και ασφάλειας στον κλάδο των μεταλλευτικών βιομηχανιών και  χρυσό μετάλλιο στον τομέα ετοιμότητας και διαχείρισης καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης.
Μια πολιτική που αποδίδεται στην πράξη στον συνεχή εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων υποδομών, στην ουσιαστική πρόληψη των ατυχημάτων με διαρκή έλεγχο και αξιολόγηση των επαγγελματικών κινδύνων και αντίστοιχη άμεση λήψη των κατάλληλων μέτρων και στην διαρκή ενημέρωση, εκπαίδευση, κατανόηση, ενεργοποίηση και ουσιαστική συμμετοχή όλων των εργαζομένων σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
«Για μας η Υγεία και Ασφάλεια, δεν είναι απλά μια δέσμευση, είναι τρόπος ζωής, και μεταφράζεται σε όλο το φάσμα των πρακτικών αλλά και στην καθημερινότητά μας στα Μεταλλεία Κασσάνδρας. Και αυτό το κατακτήσαμε μέσα από διαχρονική προσπάθεια συνεργασίας» δηλώνει ο υπεύθυνος του ολοκληρωμένου Τμήματος Υγείας της Ελληνικός Χρυσός, Βασίλης Βασιλειάδης που συνέβαλε στην κατάρτιση ενός από τα πιο εκσυγχρονισμένα τμήματα υγείας στην Ελλάδα, επανδρωμένο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εκσυγχρονισμένο εξοπλισμό και υποδομή, με ιατρεία και ασθενοφόρα σε όλες τις εγκαταστάσεις, και ολοκληρωμένη δράση σε επίπεδο πρόληψης, ελέγχων, και παροχών υγείας στους εργαζόμενους.
Τα Winner και Gold Health and safety awards, ακολουθούν μια σειρά διακρίσεων που πιστοποιούν την περιβαλλοντική, την εργασιακή και την κοινωνική ευθύνη και συνέπεια, αλλά και την τήρηση των αυστηρότερων προδιαγραφών σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της Ελληνικός Χρυσός:
·         CRI «Bronze Award» από το «Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης» για την κοινωνική συνεισφορά της Ελληνικός Χρυσός και «Έπαινος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο των βραβείων «Ελληνική Αξία»
·         «ISO 14001» για το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης της Ελληνικός Χρυσός
·         «ΟΗSAS 18001:2007» για το σύστημα διαχείρισης υγείας και ασφάλειας στην εργασία


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.hellas-gold.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηealth & Safety Αwards 2015
Βραβεύθηκαν οι σημαντικότερες δράσεις για την Υγεία & Ασφάλεια
στους χώρους εργασίας

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015,  στο ξενοδοχείο Grande Bretagne, η τελετή απονομής των Health & Safety Awards 2015, διοργάνωση που βραβεύει και αναδεικνύει τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση Υγείας & Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, από επιχειρήσεις, οργανισμούς, φορείς και παρόχους υπηρεσιών.
Στην τελετή παρευρέθηκαν πάνω από 350 υψηλόβαθμα στελέχη των βραβευθέντων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων, καθώς και decision makers της αγοράς και δημοσιογράφοι. Τα βραβεία παρουσίασαν ο Κωνσταντίνος Μάντζιος, Συντονιστής της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων, Ναυτικός Μηχανολόγος MSc, Επικεφαλής Επιθεωρητής Συστημάτων Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία, και η Κατερίνα Δρόσου, Διευθύντρια Σύνταξης της έκδοσης Plant Management της Boussias Communications.
Την τελετή απονομής τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος άνοιξε την τελετή απονομής, απευθύνοντας χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους.
Τα βραβεία απένειμαν στους νικητές ο Γιώργος Λαμπρινός, Διευθύνων Σύμβουλος του χορηγού ΓΕΠ Α.Ε., η Ρένα Μπαρδάνη, Διευθύντρια Τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, ο Δρ Θεόδωρος Κ. Κωνσταντινίδης , Ειδικός Ιατρός Εργασίας και Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.), Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ .ΙΝ.Υ.Α.Ε.), ο Αντώνης Χριστοδούλου, Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π., Προϊστάμενος Δ/νσης Επιμόρφωσης και Παρακολούθησης Πολιτικής Συνθηκών Εργασίας για θέματα Ασφάλειας και Υγείας, Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, η Βίκυ Σουλάνδρου, Διευθύντρια Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Μάνατζμεντ και Διακυβέρνησης, Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO) , BSc Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ιατρική Σχολή, Τμήμα Επιστημών της Συμπεριφοράς, η Μαρία Τολάκη, Διευθύντρια του χορηγού ΔΥΑΕ/ΔΕΗ Α.Ε., ο Γιώργος

Μαυριδάρας,  Επίτιμο Μέλος Ε.ΙΝ.Δ.Π. / Ε.Ε.Δ.Ε., Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα Υγείας & Ασφάλειας της Εργασίας και Περιβάλλοντος, ο Σπύρος Πριμηκύριος, Επιστημονικά Υπεύθυνος Τεχνικών Ασφαλείας της ΓΕΠ Α.Ε., ο  Δρ Νίκος Σαραφόπουλος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης ΚΕΠΕΚ ΣΕΠΕ , Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός , Τεχνικός Επιθεωρητής Εργασίας , πρώην Επιστημονικός Συνεργάτης του τομέα Διοίκησης του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Πατρών, και ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Δρ Νίκος Μαρκάτος, Ομότιμος Καθηγητής του Ε.Μ.Π. και πρώην Πρύτανης Ε.Μ.Π.
Ιδιαίτερα σημαντική στιγμή της βραδιάς, υπήρξε η απονομή των Τιμητικών βραβείων προς τους: Ζωή Νιβολιανίτη, Ματίνα Πισιμίση, Γιώργο Μουζάκη και Βασιλική Μυλωνά - Δανέλλη, για τη συνεισφορά τους στο χώρο της Υγείας και Ασφάλειας.
Τα βραβεία πραγματοποιήθηκαν με την τιμητική υποστήριξη της ΕΛΙΝΥΑΕ. Χορηγοί των βραβείων είναι οι εταιρείες ΓΕΠ Α.Ε. και ΔΕΗ Α.Ε., ενώ Υποστηρικτές οι εταιρείες ΔΕΠΑ και Ergonomia.

Δείτε αναλυτικά τις εταιρείες που βραβεύθηκαν καθώς και φωτογραφικό υλικό από την τελετή απονομής, στο site των βραβείων: www.hsawards.gr    


Read more: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com/2015/10/blog-post_54.html#ixzz3nLAQ0jUK

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις