Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ΝΑ ΠΩΣ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ 250 ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το βίντεο που ακολουθεί δεν έχει λόγια. Έχει μόνο εικόνα και ήχους
από τις εργασίες των ανθρώπων που καθημερινά μπαίνουν στις στοές του Στρατωνικού Όρους για να εξορύξουν μεταλλεύματα.

Είναι οι μεταλλωρύχοι, οι μηχανοδηγοί και οι επιστήμονες που συμπράττουν κάτω από δύσκολες αντικειμενικά συνθήκες, εν προκειμένω 250 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας για να φέρουν στο φως τον ορυκτό πλούτο.

Αυτές οι εικόνες και οι ήχοι τους σίγουρα γεννούν συναισθήματα σε όσους ξέρουν απ' αυτή την εργασία και στους οικείους τους. Γεννούν όμως γενικότερα και εντυπώσεις καλές ή κακές ανάλογα με την οπτική και την αφετηρία του καθενός.

Ανεξάρτητα από το πως αντιμετωπίζεται η μεταλλευτική δραστηριότητα από αυτούς κυρίως που βρίσκονται "εκτός χορού" αξίζει στους ανθρώπους της ο ελάχιστος σεβασμός, η αναγνώριση και η κατανόηση.


Οι μοιραίες πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα τους θέλουν ανά μια δεκαετία σχεδόν τα τελευταία 30 χρόνια να αγωνίζονται για το αυτονόητο. Το ιερό δικαίωμα στην εργασία που κάποιοι... άγουροι επιδιώκουν να τους το στερήσουν συνειδητά.

Είναι αλήθεια πως οι... άγουροι έστω και για μικρό χρονικό διάστημα μπροστά στην αιωνιότητα... τα κατάφεραν. Και τότε και τώρα.

Η τελική όμως και νικηφόρα επικράτηση ΠΆΝΤΑ άνηκε και θα ανήκει σ' αυτούς που ξέρουν από αγώνες επιβίωσης στην καθημερινότητα. Γιατί ΜΌΝΟ αυτοί ξέρουν ότι ο δρόμος μέχρι το ξέφωτο της εισόδου στης στοάς είναι μακρύς, δύσβατος και ανηφορικός, μα όταν φτάνεις στο τέλος του τα συναισθήματα υπερηφάνειας, χαράς και ευγνωμοσύνης προς την ΑΓΊΑ(ΒΑΡΒΑΡΑ) δεν περιγράφονται και πάλι με λόγια...

Όπως και σ' αυτό το βίντεο που ακολουθεί. ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ Σ΄ ΟΛΟΥΣ! 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις