Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ: "ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ 2.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ κ. ΙΓΓΛΕΖΗ & ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων "Αγία Βαρβάρα" των
Μεταλλείων Κασσάνδρας ήταν προσκεκλημένοι της απογευματικής ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ, όπου κατήγγειλαν τόσο τον νέο υπουργό ΠΑΠΕΝ Πάνο Σκουρλέτη αλλά και την βουλεύτρια Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη για μεθοδεύσεις που φέρνουν στο κατώφλι της ανεργίας 2.000 εργαζόμενους μετά την ανάκληση των τεχνικών μελετών του επενδυτικού έργου της Ελληνικός Χρυσός.

Είναι χαρακτηριστικό, πως όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Χατζής, πρόεδρος των εργατοτεχνιτών ο υπουργός. Σκουρλέτης στην πρωινή μη προγραμματισμένη συνάντηση που είχε μαζί με αντιπροσωπεία όλων των σωματείων εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας παρίστανε τον "δεν συμβαίνει τίποτα", ενώ παράλληλα υπόσχονταν πως η κυβέρνηση θα διασφάλιζε με κάθε τρόπο τις θέσεις εργασίας τους.

Εν τω μεταξύ και πριν μεταβεί στο Μαξίμου ο  κ. Σκουρλέτης για την συνάντηση με τον πρωθυπουργό και την δήλωση που έκανε μετά για την ανάκληση των μελετών οι εργαζόμενοι πηγαίνοντας ξανά στο γραφείο του για να του δώσουν κάτι που τους ζήτησε, τον βρήκαν εκεί σε συνάντηση με την Κατερίνα Ιγγλέζη και το νέο δήμαρχο Αριστοτέλη Γιώργο Ζουμπά, με τους οποίους προφανώς ρύθμιζε τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν τις ανακοινώσεις.

Στην εκτενή συζήτηση που έγινε μετά ήταν και η βουλεύτρια. Ιγγλέζη από τα λεγόμενα της οποίας εκτός όλων των άλλων δεν προέκυψε "εναλλακτικό σχέδιο" για τον κόσμο που θα χάσει το μεροκάματο του όσο θα διαρκεί η νέα "antigold" επινόηση με τις πλάτες της κυβέρνησης Τσίπρα

Η κ. Ιγγλέζη όταν οι εργαζόμενοι την ρωτούσαν τι θα γίνει την επόμενη μέρα και να η κυβέρνηση έχει σχέδιο εκείνη του απαντούσε να πάνε και να κάνουν τα παράπονα τους στην Eldorado..., καθώς εκείνη ευθύνεται κατά την άποψη της για την επικείμενη ένταξη τους στον χώρο της ανεργίας. Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι προεκλογικά η κ. Ιγγλέζη  μιλούσε για την ένταξη των εργαζομένων σε προγράμματα ΕΣΠΑ.

Πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Νομίζουμε ότι αξίζει να παρακολουθήσετε το βιντεοσκοπημένο απόσπασμα που ακολουθεί.



http://politesaristoteli.blogspot.gr/2015/08/2000.html#more

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις