Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΕ #SKOURIES ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ?

Σε 1 ½ μήνα από σήμερα η παράταξη «κίνημα ανάπτυξης» του ήδη παραιτηθέντος επικεφαλής της Γιάννη Μίχου θα κλείσει 1 χρόνο στο τιμόνι της διοίκησης του Δήμου Αριστοτέλη.

Για να εκλεγεί, ως γνωστόν, ο κ. Μίχος υποσχέθηκε στους “antigold” της Ιερισσού ρόλο πρωταγωνιστικό του δήμου σε δράσεις για το κλείσιμο των μεταλλείων, μια εναλλακτική μορφή οικονομικής ανάπτυξης και σ’ όλη την υπόλοιπη κοινωνία του δήμου το εξής ένα: επαναφορά της διαταραγμένης κοινωνικής ειρήνης και της κατακερματισμένης κοινωνικής συνοχής.


Ένα οκτάμηνο μεσολάβησε από την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Μίχου  μέχρι και τη στιγμή της εγκατάλειψης του δημαρχιακού θώκου για λόγους που είχαν να κάνουν με την "αβέβαιη οικονομική συγκυρία", όπως επίσημα δήλωσε, ασχέτως αν δεν έγινε απόλυτα πιστευτός, καθώς σ’ αυτό το επίμαχο χρονικό διάστημα το μόνο πράγμα που του βγήκε ήταν η καθυστέρηση στην έγκριση της άδειας δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές.

Όλες οι υπόλοιπες προεκλογικές δεσμεύσεις κυρίως αυτής της που του έδωσε και τη νίκη και δεν ήταν άλλη από την επιστροφή της ενότητας με τα όσα έκανε ήταν σαν να μην υπήρξαν ποτέ. Είναι αλήθεια όμως ότι η ηχηρή παραίτηση του έφερε μια επιφανειακή κανονικότητα σε συνάρτηση με την καλοκαιρινή σεζόν που οι "antigold" σέβονται έτσι ώστε να τονωθούν οικονομικά και ο κόσμος που εργάζεται αυτή την περίοδο. Από φθινόπωρο βλέπουμε...

Κάπως παρόμοια είναι τα πράγματα και με την κυβέρνηση μας, η οποία εκλέχτηκε με κεντρικό σύνθημα την κατάργηση των μνημονίων και από εκεί και πέρα την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, την επαναπρόσληψη των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ και το κλείσιμο των μεταλλείων Κασσάνδρας.

Το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης τα πράγματα εξελίσσονται με εντελώς ανάποδο τρόπο από εκείνο που υποσχόταν, αν εξαιρέσουμε την ΕΡΤ και τις καθαρίστριες. Όχι μόνο δεν σκίστηκαν τα μνημόνια αλλά μας ήρθε και ένα 3ο μνημόνιο πολύ πιο άγριο από τα 2 προηγούμενα και με την κυβέρνηση να μετράει απώλειες και αναρίθμητες αναταράξεις στο εσωτερικό της, που δοκιμάζουν ανοιχτά τη συνοχή της και κατ’ επέκταση τη δεδηλωμένη της.


Φαινομενικά… Καθώς, ως γνωστόν, καλύτερος αφροδισιακός, αγχολυτικός και τρόπος επιβίωσης από την εξουσία δεν υπάρχει, αν δεν έχεις καλύτερη και σοβαρότερη δουλειά για να σε ζήσει και να σε ικανοποιήσει...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις