Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Απροετοίμαστος ο Δήμος Αριστοτέλη στην αντιμετώπιση του νερού στο Στανό Χαλκιιδκής

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στο Στανό της Χαλκιδικής, που είναι το 2ο
πανελλαδικά με τον μεγαλύτερο αριθμό πολύτεκνων οικογενειών.
Το συγκεκριμένο χωριό 1.000 περίπου κατοίκων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υδροδότησης σε μια εποχή υψηλών θερμοκρασιών.
Η κεντρική γεώτρηση του χωριού αποδίδει νερό με το σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα κάποιοι κάτοικοι να είναι αναγκασμένοι να σχηματίζουν ουρές σε μια βρύση έξω από το χωριό, που τροφοδοτείται με νερό από βουνίσια πηγή, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των νοικοκυριών τους.
«Η εκτίμηση ήταν ότι η γεώτρηση αυτή, που έγινε πέρυσι τον Αύγουστο, θα απέδιδε 100 κυβικά νερού/ώρα και το χωριό χρησιμοποιούσε 30 κυβικά/ώρα. Σταδιακά όμως, η απόδοσή της άρχισε να πέφτει, μέχρι που πριν από δύο ημέρες έφτασε στα 10 κυβικά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολύ σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση επί 24 ώρες. Επειδή μάλιστα ο Στανός είναι χτισμένος σε λόφο, το νερό δεν έφτανε στα σπίτια που ήταν χτισμένα στα ψηλότερα σημεία. Χρειάστηκε να βγάλουμε το 'υποβρύχιο' της κεντρικής γεώτρησης, να το εξετάσουμε και να την εκβαθύνουμε στα 147 μέτρα από τα 117. Γέμισε μια δεξαμενή 300 κυβικών που υπάρχει και πιστέψαμε ότι το πρόβλημα είχε λυθεί. Δυστυχώς η απόδοση της γεώτρησης έπεσε πάλι σήμερα κι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 13 κυβικά/ώρα με αποτέλεσμα να προσπαθούμε τώρα να βρούμε άλλη λύση», εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Γεώργιος Ζουμπάς, σύμφωνα με τον οποίο οι κάτοικοι διαθέτουν και πολλούς μπαξέδες, η άρδευση των οποίων «τραβάει» επίσης νερό.
 Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να εφαρμόσει  το ''capital control''  και στο νερό ο Δήμαρχος 


Read more: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com/2015/07/blog-post_492.html#ixzz3gN5dXnvM

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις