Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Θα μείνουν όλο το καλοκαίρι .. οι Μεταλλωρύχοι στους δρόμους

Σε δύο σημεία έκλεισαν, νωρίτερα σήμερα, τον δρόμο προς Ιερισσό -στο Γομάτι και στο

Στρατώνι- μεταλλωρύχοι της Βόρειας Χαλκιδικής, ζητώντας από την κυβέρνηση "να αποσαφηνίσει τη στάση της στο ζήτημα της επένδυσης χρυσού". 

Θα μείνουν και όλο το καλοκαίρι αν χρειαστεί στους δρόμους διλώνουν οι εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός.

Η κινητοποίηση των δύο σωματείων εργαζομένων στα μεταλλεία γίνεται μετά τις αποφάσεις του αρμόδιου υπουργείου για ανάκληση και επανέλεγχο δύο αδειών της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός" για δραστηριότητές της στη θέση Σκουριές. Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την ανησυχία τους για το μέλλον των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στην περιοχή. "Ζητάμε από την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση για την επένδυση" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος του σωματείου εργαζομένων στις υπόγειες στοές Χρήστος Ζαφειρούδας.

"Εμείς στηρίζουμε τους εργαζόμενους, σε καμιά περίπτωση δεν είμαστε ενάντια στον έλεγχο και τη νομιμότητα, αλλά να δοθεί απάντηση άμεσα, γιατί οι μεταλλωρύχοι αγωνιούν" τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής Θόδωρος Αδαλής. Οι μεταλλωρύχοι προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, εάν χρειαστεί "ακόμη και με κλείσιμο μέσα στις στοές", ως ύστατη διαμαρτυρία.



Read more: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com/2015/03/blog-post_93.html#ixzz3TQ61gYoy

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις