Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Εργαζόμενοι Μεταλλείων Κασσάνδρας: Σχετικά με το χθεσινό σας δημοσίευμα

Απάντηση στην εφημερίδα Αυγή


Οι 2.000 εργαζόμενοι, που έχουμε την τιμή να
εκπροσωπούμε, δέχονται, τον τελευταίο καιρό, από τη μια τον εμπαιγμό της νέας αριστερής Κυβέρνησης και από την άλλη την πιο αισχρή προσβολή από μια εφημερίδα, με τόσο «αριστερή» ταυτότητα, που τολμά να υποσκάπτει έναν τίμιο εργατικό αγώνα.

Σε χθεσινό δημοσίευμα σας, παρουσιάζετε εκτενή ανακοίνωση του Συντονιστικού Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων – Ακάνθου, που αντιτίθεται στην μεταλλευτική επένδυση της Χαλκιδικής και καταλήγετε σημειώνοντας πως οι εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός πραγματοποιούν μια ακόμη ανέξοδη 24ωρη απεργία ως πίεση προς την κυβέρνηση.

Οι 2.000 εργαζόμενοι, που χθες απεργήσαμε, συγκεντρωθήκαμε στην είσοδο του εργοταξίου μας, υπερασπιζόμενοι μια από τις μεγαλύτερες αξίες μας και ένα αναφαίρετο Συνταγματικό Δικαίωμα όλων, την εργασία.

Διαβάζοντας λοιπόν το δημοσίευμα σας, αναρωτιόμαστε: Αυτού του είδους τη δημοσιογραφία υπηρετείτε; Αυτού του είδους την ενημέρωση παρέχετε στους Έλληνες πολίτες;

Μάθετε λοιπόν ότι:

  • Την έννοια της Απεργίας, εμείς οι περήφανοι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής, την γνωρίζουμε πολύ καλά.
  • Έχουμε διαχρονικά αγωνιστεί και κερδίσει όλα αυτά που σήμερα κινδυνεύουν να χαθούν λόγω έλλειψης πολιτικής σοβαρότητας από τη νέα Κυβέρνηση.
  • Δεν επιτρέπουμε σε εσάς και σε κανέναν αριστερίζοντα και οικολογούντα να προσβάλλει την εργατική μας συνείδηση και απαιτούμε το σεβασμό στο τίμιο επάγγελμα μας.
  • Δεν χρησιμοποιούμε μέσα πίεσης, παρά απαιτούμε τα αυτονόητα με κάθε νόμιμο μέσο.
  • Βρισκόμαστε απέναντι στη Κυβέρνηση, στην τοπική της βουλευτή και στον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, που με άθλιο τρόπο προσπαθούν να βυθίσουν την περιοχή μας στη φτώχεια και την ανέχεια.


Στη περίπτωση που σέβεστε το λειτούργημα που ασκείτε. Αυτό της δημοσιογραφίας. Απαιτούμε να ανασκευάσετέ το απαράδεκτο σχόλιο σας, άμεσα.

Ως είθισται οι επιστολές καταλήγουν με εκτίμηση,
Εσείς την χάσατε.

Ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζόμενων στις Υπόγειες στοές Μεταλλείων Κασσάνδρας
Χρήστος Ζαφειρούδας

Ο Πρόεδρος του σωματείου εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων «Αγία Βαρβάρα»
Γιώργος Χατζής



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις