Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην κεντρική εκδήλωση εορτασμού της προστάτιδας των μεταλλωρύχων και πολιούχου του Στρατωνίου Αγίας Βαρβάρας η τοπική κοινότητα βράβευσε
και εργαζόμενους για την τεράστια προσφορά τους στη μεταλλευτική οικογένεια μέσα από το μετερίζι του συνδικαλισμού.

Κατά τη διάρκεια αυτών των βραβεύσεων εκτυλίχθηκαν συγκινητικές και ζωηρές στιγμές, καθώς οι βραβευθέντες γύρισαν το χρόνο στο 2003 όταν οι μεταλλωρύχοι της ΒΑ Χαλκιδικής έδωσαν ένα τιτάνιο αγώνα για να κρατήσουν ζωντανά τα μεταλλεία.

Πολλοί ίσως να αγνοούν ή και να μη θυμούνται τι έγινε εκείνες τις δύσκολες μέρες και τι αγώνες δόθηκαν για να φτάσουμε σ' αυτές τις όμορφες και γεμάτες ελπίδες μέρες του 2014.

Άλλωστε πρέπει πάντα να μένει επίκαιρη η γεμάτη νόημα και ουσία φράση του αείμνηστου Μποδοσάκη προς τους κατοίκους του Στρατωνίου το 1950 και έλεγε τα εξής:

"Το εργοστάσιο είναι το χωράφι σας, είναι η αγελάδα σας, είναι η αυλή σας, αν δεν το αισθάνεστε έτσι δεν θα γίνει ποτέ τίποτα"


Γι' αυτό το λόγο αξίζει να παρακολουθήσετε τα βίντεο που ακολουθούν, όπως επίσης σας συστήνουμε να πατήσετε ΕΔΏ και να δείτε το πλούσιο ρεπορτάζ που ετοίμασαν οι 'Εργοληπτες Χαλκιδικής" με όλες τις πτυχές και τις φάσεις του εορτασμού της Αγ. Βαρβάρας.




πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις