Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ

Όταν αποτελούμε το μοναδικό παράδειγμα- προς αποφυγήν- σε όλη την Ελλάδα ενός Δημοτικού
Συμβουλίου που « κατόρθωσε» να ορκιστεί σε δύο δόσεις-αφού η νέα Δημοτική Αρχή δεν ήταν σε θέση να εξασφαλίσει τις στοιχειώδεις δημοκρατικές συνθήκες ορκωμοσίας και να εγγυηθεί  την προστασία της αξιοπρέπειας του θεσμού που υπηρετούμε από τη θέση της μείζονος μειοψηφίας, του Δήμου Αριστοτέλη -κατά την Κυριακή της 31ης Αυγούστου.

Όταν για να προσέλθει η μειοψηφία στο Δημαρχείο της Ιερισσού χρειάστηκαν συσκέψεις  ακόμα και με την ηγεσία της  Περιφερειακής Διεύθυνσης   της Ελληνικής Αστυνομίας ,με την  παρουσία και του νέου Δημάρχου.

Όταν για να ορκιστούμε  χρειάστηκε αυτό να γίνει  την Κυριακή  και  μάλιστα στις 8.30 το πρωί.

Όταν  για να φθάσουμε στο Δημαρχείο χρειάστηκε να επιβιβασθούμε  όλοι σε λεωφορείο, όπως επίσης  και η αυτοπρόσωπη παρουσία και συνοδεία του νέου Δημάρχου και άλλων δημοτικών συμβούλων  στο λεωφορείο που μας μετέφερε.

Όταν κρίθηκε και συμφωνήθηκε από όλες τις πλευρές  η αναγκαία διακριτική παρουσία Αστυνομικής  δύναμης.

Όταν η ορκωμοσία  γίνεται με διαδικασίες  εξπρές.


>>  Τότε αποτελεί μνημείο υποκρισίας  ένα κείμενο, όπως το χθεσινό  δελτίο τύπου της νέας Δημοτικής Αρχής  του Δήμου Αριστοτέλη , που αντί να βάλει ένα τέλος στην περιπετειώδη και ίσως μοναδική στην ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης περίπτωση ορκωμοσίας, προσπαθεί και πάλι να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι κανείς  Δήμαρχος, καμία Δημοτική  Αρχή δεν θα ήταν περήφανη για ό,τι συνέβη κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας, της  κορυφαίας στιγμής της Δημοκρατίας.

Αποτελεί θλιβερή εξαίρεση η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Αριστοτέλη για το πως αντιλαμβάνεται την έννοια της Δημοκρατίας καθώς και το περιεχόμενο της τήρησης των αρχών, που λίγες μόνο μέρες πριν ορκίσθηκε να σεβαστεί.

Θεωρούμε χρήσιμο να γνωρίζουν οι συνδημότες  μας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οδηγηθήκαμε να δώσουμε τον όρκο σεβασμού και τήρησης των νόμων και του Συντάγματος, της υπηρέτησης της Δημοκρατίας, ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων. Έτσι θα είναι σε θέση να αξιολογήσουν καλύτερα τόσο τα γεγονότα όσο και τα έργα και τις ημέρες της νέας Δημοτικής Αρχής από το ξεκίνημα της.

Θα ήμασταν οι ευτυχέστεροι αν μπορούσαν όλα αυτά να είχαν αποφευχθεί και η ορκωμοσία να είχε εξελιχθεί ομαλά , μέσα σε συνθήκες  Δημοκρατίας και αλληλοσεβασμού.

Οι συνδημότες  μας αναμένουν από όλους μας να σταθούμε υπεύθυνα μπροστά στις νέες προκλήσεις.
Στη λειτουργία  του νέου Δημοτικού Συμβουλίου να πράξουμε το αυτονόητο  ως πολίτες μιας ευνομούμενης  χώρας, σε ένα Δήμο όπου όλοι μας θα αγωνιζόμαστε για ένα  αύριο ειρηνικό, δημιουργικό και ελπιδοφόρο.

Η ευθύνη είναι κοινή.
Πρώτιστα όμως βαραίνει το Δήμαρχο και εξαρτάται από την πειθώ που διαθέτει απέναντι στους προεκλογικούς στρατηγικούς του συμμάχους.
Πάνω από όλα όμως, από τη θέληση που έχει να υπηρετήσει την ΑΛΗΘΕΙΑ.



Συνδυασμός OΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις