Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ "ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 36 & Ο ΝΕΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ... ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ & ΤΟΥ... ΔΙΑΛΟΓΟΥ

Ο νέος δήμαρχος Αριστοτέλη Γιάννης Μίχος και επικεφαλής της παράταξης "Κίνημα Ανάπτυξης" εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με το δασικό νομοσχέδιο και ειδικά
για το άρθρο 36 που σχετίζεται με τις παρεμβάσεις εντός δασικών εκτάσεων χαρακτηρισμένων ως λατομικών και μεταλλευτικών και θα τεθεί προς ονομαστική ψηφοφορία την προσεχή Τρίτη το απόγευμα από το β' θερινό τμήμα της Βουλής.

Διαβάστε την ανακοίνωση. Ακολούθως υπάρχει ένα σχόλιο του blog.

Ο νέος Δήμαρχος και οι νεοεκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού “ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ” του Δήμου Αριστοτέλη εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε σχέση με το άρθρο 36 του νομοσχεδίου “Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση – Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών – Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας”, καθώς και της σχετικής κατατεθείσας τροπολογίας αυτού, θεωρώντας ότι εξυπηρετούν φωτογραφικά την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή, νομιμοποιώντας σειρά παρανομιών, αίροντας νομικά εμπόδια που αντιμετωπίζει σήμερα η μεταλλευτική εταιρία και ζητάμε την άμεση απόσυρση ή καταψήφιση των εν λόγω άρθρων.

Τα προβλήματα στην περιοχή μπορούν να επιλυθούν μόνο με την άμεση έναρξη δημοσίου διαλόγου, με άξονες αφενός τη φέρουσα ικανότητα της περιοχής και αφετέρου την εφαρμογή αυστηρότερων περιβαλλοντικών όρων και κανόνων.

Σε αυτή την κατεύθυνση, κινηθήκαμε και με την πρωτοβουλία μας να υποβάλλουμε ολοκληρωμένες προτάσεις βελτίωσης σε σχέση με το ρυθμιστικό Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής. Συνεπώς, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την επίσημη αποδοχή των προτάσεών μας όπως επιβεβαιώθηκε και από τις δηλώσεις του υπουργού ΥΠΕΚΑ κ. Μανιάτη στη Βουλή και ευελπιστούμε για την επίσπευση της διαδικασίας και την έναρξή του σε ισχύ.

Με τιμή,

Γραφείο Τύπου

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Αναμενόμενη από κάθε άποψη η ανακοίνωση που εξέδωσε ο νέος δήμαρχος Αριστοτέλη και η δημοτική ομάδα του.

Αναμενόμενη και ως προς το "ενωτικό" στυλ γραφής που σκέφτονται να εφαρμόσουν. Ναι μεν τα όποια προβλήματα στην περιοχή μπορούν να επιλυθούν μόνο με την άμεση έναρξη δημόσιου διαλόγου, αλλά με μονομερή τοποθέτηση δε όρων και προαπαιτούμενων που δίκην οικονομίας αυτού του διαλόγου χαρακτηρίζονται "άξονες" προς αποφυγή παρεξηγήσεων...

Αν μη τι άλλο αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον η ανάληψη καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής. 

Το ίδιο ενδιαφέρον φαίνεται να έχουν και πολλοί Έλληνες λεξικογράφοι, καθώς πολλές από τις έννοιες που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, όπως "διάλογος", "δημοκρατία", "ενότητα", "ανάπτυξη", "δικαίωμα" και "εργασία" ίσως και να απολέσουν την εννοιολογική σημασία που φέρουν μέχρι σήμερα.

Για παράδειγμα πήραμε μια πρώτη γεύση τι θα ορίζεται ως "παρανομία" από τη νέα δημοτική αρχή, όπου κατά το νέο ορισμό της "παράνομο εστί", ότι δεν είναι αρεστό ή δε συμβαδίζει με τα πολιτικοοικονομικά συμφέροντα και τις ιδεοληψίες καλομαθημένων συντεχνιών.

Είναι δυνατόν σε μια χώρα που έχει να γίνει βιομηχανικό εργοστάσιο εδώ και 40 χρόνια να ψηφίζονται στο σήμερα νόμοι που να επιτρέπουν την κατασκευή μέσα σε δάσος κτίσματος που δεν είναι μεζονέτα, βίλλα, χοτέλι ή πισινάτο bar-restaurant?

Από που και ως που να είναι νόμιμη η κατασκευή ενός εργοστασίου  εμπλουτισμούμέσα σε μια περιοχή, που είναι από το νόμο χαρακτηρισμένη ως μεταλλευτική και η Ελληνική πολιτεία και το ΣτΕ έκαναν το "μέγα" λάθος να δώσουν το πράσινο φως σε μια επένδυση που προσφέρει θέσεις εργασίας, αποκατάσταση στο περιβάλλον από παλιές εκμεταλλεύσεις, εκατομμύρια ευρώ έσοδα στα δημόσια ταμεία και κράτησε συν τοις άλλοις την τοπική οικονομία και κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής στα προ της κρίσης επίπεδα, ενώ η υπόλοιπη χώρα έχει γονατίσει;

Όπως καταλαβαίνεται φίλοι αναγνώστες εισερχόμαστε σε μια περίοδο, όπου καμία μέρα δεν πρέπει να περνάει χωρίς γέλιο. Άφθονο κιόλας! Οι προϋποθέσεις δεν ήταν ποτέ καλύτερες...
.


http://politesaristoteli.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις